Arjen Robben mist woensdagavond ook de returnwedstrijd in de kwartfinales van de Champions League tussen Benfica en Bayern München.

De 32-jarige vleugelaanvaller kampt al een maand met een dijbeenblessure.

"Hoe lang hij nog uit de roulatie is, kan ik niet zeggen, daarvoor verwijs ik jullie naar de medische staf. Maar het ziet er wel naar uit dat hij komende week nog niet fit is", vertelde Bayern-coach Josep Guardiola vrijdag tijdens een persconferentie.

Eerder deze week meldde Robben in Duitse media dat er nog geen datum is geprikt voor zijn rentree.

"Het is frustrerend omdat ik in topvorm was en klaar voor de belangrijke wedstrijden die eraan kwamen", liet hij weten aan Der Kicker.

Schaduw

Bayern verdedigt woensdag in Lissabon een 1-0 voorsprong. Hoewel dat duel zijn schaduw al vooruitwerpt, rekent Guardiola erop dat zijn spelers zich volledig focussen op VfB Stuttgart, zaterdag de opponent in de Bundesliga.

"In de afgelopen drie seizoenen hebben mijn spelers veel gepresteerd. Dat is alleen maar gelukt omdat ze zich telkens richtten op de eerstvolgende wedstrijd."

Bayern verdedigt een voorsprong van vijf punten op Borussia Dortmund. "Ik kijk niet naar andere ploegen, ik wil ook niet afhankelijk zijn van cadeautjes", aldus Guardiola. "Wij moeten zelf de titel pakken."