Real Madrid heeft het zichzelf woensdag knap lastig gemaakt door het heenduel met VfL Wolfsburg in de kwartfinales van de Champions League te verliezen. De 'Koninklijke' ging in de Volkswagen Arena met 2-0 onderuit. 

Die stand was al bij rust bereikt. Ricardo Rodrguez (strafschop) en Maximilian Arnold waren verantwoordelijk voor de doelpunten.

De Duitse ploeg van trainer Dieter Hecking reist daardoor volgende week met een schitterend perspectief naar Spanje voor de return.

Real Madrid nam wel gelijk het initiatief in Wolfsburg en was direct een paar keer dicht bij de openingstreffer. Een doelpunt van Cristiano Ronaldo in de tweede minuut werd afgekeurd wegens buitenspel en een poging van Karim Benzema werd op het nippertje en met wat geluk gered door de voet van keeper Diego Benaglio.

Het was desondanks de thuisploeg die met wat hulp van de Italiaanse scheidsrechter Gianluca Rocchi na ruim een kwartier op voorsprong kwam. Een lichte overtreding van Casemiro op spits André Schürrle werd bestraft met een penalty die hard en hoog werd binnengetrapt door Ricardo Rodriguez.

De sensatie in de Volkswagen Arena was compleet toen een paar minuten later een snelle aanval flitsend werd afgerond door Maximilian Arnold.

Video: Samenvatting VfL Wolfsburg-Real Madrid

Samenvatting heenduel VfL Wolfsburg-Real Madrid (2-0)
Samenvatting heenduel VfL Wolfsburg-Real Madrid (2-0)

Gefrustreerd

Met de ruime voorsprong op zak liet Wolfsburg de tegenstander uit Madrid het spel maken en de sterren van Real hadden het zwaar en raakten gefrustreerd door de gemiste kansen.

Bij Wolfsburg zat de Nederlander Bas Dost voor het eerst na de winterstop weer bij de wedstrijdselectie. De aanvaller stond maandenlang aan de kant wegens een gebroken middenvoetsbeentje. Hecking had hem woensdagavond niet nodig. 

Wolfsburg staat voor het eerst in de clubgeschiedenis in de kwartfinale van de Champions League. Real Madrid stond de laatste vijf edities in de halve finale en won het toernooi twee jaar geleden nog.