Josep Guardiola is ondanks de kleine thuiszege met Bayern München op Benfica (1-0) in de kwartfinale van de Champions League erg content met de prestatie van zijn ploeg.

Arturo Vidal kopte de 'Rekordmeister' al vroeg op voorsprong. Bayern was de bovenliggende partij, al kreeg het niet veel kansen. Benfica was in de tweede helft een paar keer dicht bij de gelijkmaker.

"Ik ben zeer tevreden. Ik ken de kracht van onze tegenstander en vond ons goed spelen. Een groot compliment aan de ploeg", aldus Guardiola.

De 45-jarige Spanjaard benadrukte dat zijn ploeg voor de return niet voor een gelijkspel zal afreizen naar Portugal. "De tweede wedstrijd zal zoals altijd beslissend zijn. We vliegen naar Lissabon om ook die wedstrijd te winnen."

Video: Samenvatting Bayern München-Benfica

Ook aanvaller Thomas Müller toonde zich content met de kleine zege. "Benfica heeft een goed team. In de eerste helft konden we er een paar keer gevaarlijk uit komen, maar na rust stelden zij zich daar beter op in."

"We speelden met een goede instelling, hoewel we niet zo heel veel kansen creëerden. We hadden graag nog een keer gescoord, maar we staan nu met 1-0 voor. We wilden niet te veel riskeren."

Vitoria

Benfica-trainer Rui Vitoria was blij met de manier waarop zijn ploeg zich liet zien in München. "De spelers hebben onze strategie heel goed uitgevoerd. Ik ben enorm trots, we hebben hier een goede prestatie neergezet."

"We speelden met bezieling en ik ben tevreden over onze speelwijze. Ondanks de vroege tegentreffer konden we Bayern in de problemen brengen. Alles ligt nog open."

De return tussen beide clubs wordt volgende week woensdag in Lissabon gespeeld.

Bekijk het programma in de Champions League