Paris Saint-Germain en Manchester City nemen het woensdagavond in de kwartfinale van de Champions League tegen elkaar op en voor beide clubs is het bereiken van de halve finale een zeldzaamheid.

De Franse kampioen werd in de voorbije drie seizoenen steeds in de kwartfinale uitgeschakeld.

De enige keer dat PSG de halve finale haalde was in het seizoen 1994/1995. Destijds versperde AC Milan de Fransen de weg naar de finale.

City stond zelfs nog nooit in de halve finale van de Champions League. De ploeg uit Manchester kwam in de voorbije jaren maximaal tot de achtste finale. Het bereiken van de laatste acht is dus al een unicum.

Gezien de statistieken heeft City woensdagavond weinig kans in het Parc des Princes. Sinds het seizoen 2012/2013 speelde PSG negentien thuiswedstrijden in de Champions League, waarvan het er slechts een verloor.

Ibrahimovic

Bij PSG hoopt spits Zlatan Ibrahimovic ook eindelijk weer eens de halve finale te bereiken. De Zweed kwam in zijn loopbaan liefst acht keer eerder tot de kwartfinale, maar overleefde die ronde slechts eenmaal.

In het seizoen 2009/2010 drong hij met FC Barcelona door tot de laatste vier door Arsenal te verslaan. De halve eindstrijd was vervolgens het eindstation. Geen speler werd vaker uitgeschakeld in de kwartfinale dan Ibrahimovic.

De wedstrijd tussen PSG en City begint woensdagavond om 20.45 uur en staat onder leiding van de Servische scheidsrechter Milorad Mazic. VfL Wolfsburg-Real Madrid is het andere duel in de kwartfinale van woensdag.

Paris Saint-Germain-Manchester City wordt woensdagavond live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing, om 20.45 uur is de aftrap.

Bekijk het programma in de Champions League