Filipe Luis verdenkt de UEFA ervan dat het FC Barcelona in bescherming neemt tijdens de wedstrijden van de Champions League.

De linksback ging met Atletico Madrid dinsdagavond met 2-1 onderuit in Camp Nou. Hij had geen goed voor over voor de manier waarop die nederlaag tot stand kwam.

"We begonnen goed, tot de onterechte rode kaart voor Fernando Torres", sprak Luis tegen AS over het wegzenden van de spits van Atletico bij een 1-0 voorsprong in de eerste helft. "Dat bepaalde veel. We wisten dat zoiets kon gebeuren."

Luis had in de Primera Division al het idee dat Barcelona werd geholpen. "Het is gewoon jammer. In de competitie vond ik al dat Messi werd beschermd, maar in dit toernooi geldt dat voor heel Barcelona. Dat merk ik heel duidelijk."

"We worden overal voor bestraft en dat doet pijn. Het zou heel erg zijn als Barcelona wordt uitgeschakeld, dat zou schadelijk zijn voor de UEFA."

Video: Samenvatting FC Barcelona-Atletico Madrid

FC Barcelona-Atletico Madrid (2-1)
FC Barcelona-Atletico Madrid (2-1)

Suarez

In de tweede helft ging Luis naar de grond na een confrontatie met Luis Suarez. Het verbaasde de Braziliaan niet dat de aanvaller van Barcelona, die in de tweede helft twee keer scoorde, slechts met geel werd bestraft.

Als voorbeeld haalt Luis het uitduel in de competitie met Barcelona van januari aan, waarin hij met een rode kaart van het veld moest.

"Ik werd eruit gestuurd voor een trap tegen Messi. Wat moeten de spelers van Barcelona doen om rood te krijgen? Ik werd er destijds terecht uitgestuurd, maar dan moet dit ook bestraft worden."

Desondanks vond Luis wel dat Barcelona sterk speelde. "Ze hadden veel kansen en gelukkig voor ons scoorden ze maar twee keer. We leven nog en moeten nu winnen. Het is mogelijk, maar wordt wel heel moeilijk."

Simeone

Trainer Diego Simeone had ook zijn bedenkingen bij de arbitrage. "Ik zeg niet wat ik zou willen zeggen. Ik moet me inhouden en geen domme dingen gaan zeggen."

"Afgezien van de ongelijkheid in deze wedstrijd zitten we nog wel in een hoopgevende situatie. Ik ben heel tevreden over mijn team. We hebben het goed gedaan", aldus de Argentijn.

Volgende week woensdag is de return tussen beide clubs in Estadio Vicente Calderon.

Bekijk het programma in de Champions League