Dankzij een vroege treffer van Arturo Vidal is Bayern München dinsdag met een overwinning begonnen aan de kwartfinales van de Champions League tegen Benfica.

De Chileen kopte binnen twee minuten na het eerste fluitsignaal al de winnende goal binnen op aangeven van Juan Bernat.

De wedstrijd in de Allianz Arena was nog maar net begonnen of Vidal liet het thuispubliek juichen. Na een aanval over veel schijven kopte hij een voorzet van linksback Bernat achter doelman Ederson. Ook na de 1-0 bleef Bayern aandringen. De thuisploeg speelde het bekende aanvallende spel, maar miste scherpte in de afronding.

Zo werd Robert Lewandowski op een voorzet van Philipp Lahm net afgetroefd door Ederson en vond ook Thomas Müller de doelman even later bij een schot op zijn pad. Müller was bij een ingestudeerde vrije trap nog gevaarlijk en ook Vidal kreeg nog een kopkans. Daar kon Benfica slechts een tweetal schietkansen tegenover zetten.

Video: Samenvatting Bayern München-Benfica

Slotoffensief

Ook na de rust maakte Bayern het spel. Toch was het na ruim tien minuten Benfica dat het dichtst bij een doelpunt was. Jonas zag zijn schot echter gekeerd door Bayern-goalie Manuel Neuer.

Toch was de inzet van Jonas, die door een gele kaart de return mist, de opmaat voor een aanvallende fase van Benfica. De Braziliaan schoot tegen de voor Joshua Kimmich ingevallen Javi Martinez op. Kostas Mitroglou had in de rebound het vizier ook niet op scherp staan.

Een slotoffensief van Bayern leverde nog een enorme kans voor Lewandowski op. Na een prachtige steekpass van Vidal besloot de Pool te passen op Lahm in plaats van zelf te schieten, maar dat deed hij te scherp.

Arjen Robben zat niet bij de wedstrijdselectie van de Duitsers. De Nederlandse buitenspeler staat nog altijd aan de kant met een dijbeenblessure

Volgende week staat de return in Portugal op het programma voor Bayern.

Bekijk het programma in de Champions League