​Bas Dost is woensdag inzetbaar bij VfL Wolfsburg voor het duel in de kwartfinales van de Champions League met Real Madrid.

"Bas Dost maakt zeker deel uit van de wedstrijdselectie", zei trainer Dieter Hecking dinsdag op zijn persconferentie in de aanloop naar het Europese treffen met de 'Koninklijke'.

De 26-jarige Dost brak tijdens een trainingsstage in de winterstop een middenvoetsbeentje en moest onder het mes. Het is de eerste keer dat de Nederlandse spits weer wordt opgenomen in de wedstrijdselectie van de 'Volkswagenclub'.

Ook verdediger Naldo staat voor een terugkeer. De Braziliaan is hersteld van een schouderblessure die hem vijf weken aan de kant hield. "Naldo is zo goed als topfit, hij wil graag spelen", vertelde Hecking. "We zullen woensdag nog overleg voeren met de clubartsen."

Geen angst

Wolfsburg, dat in de achtste finales afrekende met AA Gent, bereikte nooit eerder de laatste acht in de Champions League, terwijl Real Madrid op jacht gaat naar de elfde Europese hoofdprijs in de clubhistorie.

"Het is duidelijk dat Real Madrid de favoriet is, maar we kennen geen angst", aldus Hecking. "We gaan ervoor. Dit zijn heel speciale duels. Elke speler en fan kijkt ernaar uit."

Real komt met de wind in de rug naar Wolfsburg na winst in de 'Clasico' tegen FC Barcelona van afgelopen zondag (2-1).

Wolfsburg daarentegen verkeert in een crisis nu plaatsing voor de volgende editie van de Champions League vrijwel uitgesloten is. "We hebben dit seizoen in de Champions League al geschiedenis geschreven", meende Hecking. "Nu willen we proberen er nog een hoofdstuk aan toe te voegen."

Zidane

Real-coach Zinedine Zidane waakt voor onderschatting tegen de huidige nummer acht uit de Bundesliga.

"Het wordt een gecompliceerde wedstrijd'', meende de 43-jarige Franse trainer. "Ook al hebben zij problemen in de competitie. In deze fase van de Champions League speel je geen makkelijke wedstrijden meer. Het is een fysiek sterke ploeg en ze zijn erg snel in de omschakeling."