Atletico Madrid-trainer Diego Simeone denkt niet dat zijn ploeg dinsdagavond tegen FC Barcelona voordeel kan halen uit het feit dat de Catalanen zaterdag de 'Clasico' tegen Real Madrid met 2-1 verloren.

De Argentijnse trainer, die het met zijn ploeg tegen Barcelona opneemt in de kwartfinale van de Champions League, vindt dat de tegenstander kwaliteit genoeg heeft om weer fris aan de aftrap te staan.

"Ze zijn altijd goed en sterk. Ze zullen zich gewoon kunnen opladen voor deze wedstrijd", aldus Simeone maandag op de persconferentie in aanloop naar het duel.

"Hopelijk zijn we op ons best. Het is belangrijk dat mijn spelers beseffen dat iedere minuut op het veld van groot belang kan zijn."

Volgens de 45-jarige Simeone hebben Atletico en Barcelona weinig voor elkaar te verbergen. "Beide ploegen kennen elkaar goed, dus er zullen geen verrassingen zijn. Barcelona speelt spectaculair onder Luis Enrique."

Godin

Een meevaller voor Simeone is de beschikbaarheid van verdediger Diego Godin. De Uruguayaan is hersteld van een hamstringblessure.

"Ik heb hard gewerkt om zo snel mogelijk terug te keren en ben honderd procent klaar voor deze wedstrijd'', aldus Godin.

De verdediger kent de kracht van Barcelona. "Lionel Messi is altijd beslissend, waar hij ook speelt. Maar Barcelona is niet alleen Messi, we moeten hun hele ploeg afstoppen."

De wedstrijd tussen Barcelona en Atletico begint dinsdagavond om 20.45 uur in Camp Nou. De Duitser Felix Brych is aangesteld als scheidsrechter.

FC Barcelona-Atletico Madrid wordt dinsdagavond live uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur begint de voorbeschouwing, om 20.45 uur is de aftrap.