Voetbal

Barcelona door toptrio ook in Camp Nou simpel langs Arsenal

FC Barcelona heeft zich woensdagavond voor het negende seizoen op rij geplaatst voor de kwartfinales van de Champions League. De titelhouder had in Camp Nou ruim voldoende aan een 3-1 zege op Arsenal.

De Catalanen waren door de 2-0 overwinning van drie weken geleden in de heenwedstrijd in Londen al zo goed als zeker van de laatste acht en na achttien minuten spelen in de return stond Arsenal helemaal voor een schier onmogelijke opgave.

Na balverlies van verdediger Laurent Koscielny zette Luis Suarez zijn collega-aanvaller Neymar alleen voor keeper David Ospina en de Braziliaan faalde niet in de afronding: 1-0.

Mohamed Elneny zorgde aan het begin van de tweede helft toch nog voor wat spanning door met een fraai schot in de bovenhoek voor de gelijkmaker te zorgen.

Video: Samenvatting FC Barcelona-Arsenal

Regenachtig

Arsenal had nog twee goals nodig om voor een grote stunt te zorgen in een regenachtig Barcelona. Danny Welbeck kreeg een paar minuten na de 1-1 een goede kans op de 1-2, maar de inzet van de spits werd geblokt door een uiterste inspanning van Javier Mascherano.

De hoop van de bezoekers werd in de 65e minuut definitief de grond ingeboord door Suarez. De oud-Ajacied volleerde een voorzet van Dani Alves prachtig in de kruising achter Ospina.

Het slotakkoord was vlak voor tijd voor Messi. De Argentijnse vedette kreeg de bal uit de kluts mee en verschalkte Ospina met een wippertje: 3-1.

Suarez, Messi en Neymar hebben dit seizoen samen al 106 goals gemaakt.

Video: De fraaie treffer van Suarez

Kwartfinalisten

Barcelona staat voor de veertiende keer in de kwartfinales van de Champions League, terwijl Arsenal voor het zesde seizoen op rij is uitgeschakeld in de achtste finales van het miljoenenbal.

Alle kwartfinalisten zijn nu bekend. Benfica, Real Madrid, Paris Saint-Germain, VfL Wolfsburg, Atletico Madrid, Manchester City, Bayern München en FC Barcelona zitten vrijdag in de koker bij de loting in het Zwitserse Nyon.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie