PSV van plan wangedrag van groepje fans in Madrid hard te bestraffen

PSV wil "passende maatregelen" treffen tegen supporters die dinsdag voor het Champions League-duel met Atletico voor incidenten zorgden in de binnenstad van Madrid.

"Daarbij mag worden gedacht aan stadionverboden of ergere sancties", aldus algemeen directeur Toon Gerbrands woensdag in een verklaring op de site van de Eindhovense Eredivisieclub.

"Dit zijn niet de normen en waarden die wij uitdragen. PSV gaat zijn uiterste best doen om de mensen die dit veroorzaakten op te sporen en als we hen vinden, hebben ze een mega probleem."

In aanloop naar de return tegen Atletico misdroegen enkele Nederlanders zich op het centrale plein Plaza Mayor in Madrid ten opzichte van een aantal vrouwelijke bedelaars. Op filmpjes was te zien dat er vanaf een terras onder meer met muntjes werd gegooid naar de vrouwen.

"Laat duidelijk zijn dat wij niets met deze mensen te maken willen hebben", zegt Gerbrands. "Zij horen niet bij onze club thuis."

Video: PSV-fans gooien bier en geld naar bedelaars

Triest

María Dancausa Treviño, een soort commissaris van de koning in de regio Madrid, veroordeelde het gedrag van de supporters eveneens op felle toon. Ze noemde het triest en ziekelijk dat supporters arme kwetsbare daklozen beledigen en uitlachen. Dit werpt volgens haar een schaduw over de sport.

De Madrileense politie hield zes PSV-supporters aan die zich na de wedstrijd rond middernacht in het centrum van de Spaanse hoofdstad zouden hebben misdragen.

De zes behoorden tot een groep van naar schatting tweehonderd Nederlanders die in Madrileense cafés de wedstrijd hadden gevolgd omdat ze geen kaartjes hadden.

PSV werd na strafschoppen uitgeschakeld door Atletico in de achtste finales van de Champions League.

Lees meer over:
PSV

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie