Voetbal

Zoet denkt dat hij nog paar keer wakker zal worden van penalty's

Jeroen Zoet baalde ervan dat hij dinsdagavond geen heldenrol kon vervullen namens PSV in de penaltyserie tegen Atletico Madrid.

De doelman speelde een uitstekende wedstrijd, maar moest na 120 minuten een antwoord schuldig blijven op alle acht strafschoppen van de Spanjaarden: 8-7.

"Op dit moment overheerst de teleurstelling", baalde de sluitpost tegenover SBS6. "We hebben met z'n allen geknokt tot het laatste moment."

Dat PSV zo ver was gekomen en pas sneuvelde tegen de nummer twee van Spanje verzachtte de pijn dus niet. "Het is een geweldige prestatie, maar uiteindelijk sta je met lege handen terwijl er misschien wel wat meer in had gezeten."

Video: Samenvatting Atletico Madrid-PSV

Zoet moest echter wel toegeven dat de teleurstelling uiteindelijk wel plaats zal maken voor trots. "Het is lekker dat je op dit niveau je team kan helpen. Tegen een topteam uit Europa heb ik twee keer de nul gehouden."

In de penaltyserie was de 25-jarige keeper één keer erg dicht bij het keren van een inzet. "Ik was iets te ver en toen kwam-ie tegen de binnenkant van m'n hand. Daar zal ik nog wel een paar keer wakker van worden vanavond."

Video: Reactie Zoet

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie