PSV heeft zich dinsdagavond niet weten te plaatsen voor de kwartfinales van de Champions League. De Eindhovenaren verloren in Estadio Vicente Calderon na strafschoppen van Atletico Madrid.

Na 120 minuten reguliere speeltijd was er niet gescoord. Dat was drie weken geleden in het Philips Stadion ook al het geval.

Luciano Narsingh miste als enige speler in de penaltyserie. Juanfran schoot vervolgens de beslissende 8-7 achter PSV-doelman Jeroen Zoet.

Beide ploegen acteerden uiterst voorzichtig in de openingsfase van het duel. Het spel speelde zich voornamelijk af op het middenveld.

Davy Pröpper zorgde voor het eerste gevaar. Het schot van de middenvelder verdween via een Spaans been over het doel van Jan Oblak.

Video: Samenvatting Atletico Madrid-PSV

Samenvatting Atletico Madrid-PSV
Video
Samenvatting Atletico Madrid-PSV

Grote kans

Aan de andere kant had Antoine Griezmann in de vijftiende minuut voor de openingstreffer moeten zorgen. De Fransman stuitte echter van dichtbij op de benen van de uitblinkende Zoet, die snel zijn doel verkleinde.

Het bleek wel het startsein van een Madrileens offensief, waarin Diego Godin uit een hoekschop over kopte.

Toen de storm halverwege de eerste helft wat ging liggen, kwam PSV, dat in een 5-3-2-formatie aantrad, steeds meer aan voetballen toe. Luuk de Jong kreeg de bal net niet voor zijn voeten na een voorzet van Marco van Ginkel.

Beide ploegen wisten in het restant van het eerste bedrijf geen grote kansen meer te creëren. Zoet had nog wel een mooie redding in huis op een kopbal van Griezmann, maar de Fransman stond tevens buitenspel.

Duimbreed

Ook na rust gaven de teams elkaar geen duimbreed toe. Atletico had weliswaar meer balbezit, maar deed daar verder weinig mee. Zoet had in de 51e minuut geen moeite met een afstandsschot van Saul Niguez.

PSV kreeg zeven minuten later zelfs een enorme mogelijkheid. Jürgen Locadia schoot vanaf de rand van het strafschopgebied op de paal, waarna de rebound niet besteed was aan De Jong.

Hopend op het vinden van een gaatje in de hechte defensie van PSV bracht Atletico-coach Diego Simeone in de persoon van Fernando Torres al vroeg een extra aanvaller in het veld. Het gewenste effect bleef uit. Ook met Torres waren de kansen schaars.

Verlenging

Omdat PSV daar weinig tegenover kon stellen, was een verlenging onontkoombaar. PSV kwam in de slotfase van de reguliere speeltijd nog wel goed weg toen Torres via de handen van Zoet het houtwerk toucheerde.

In de verlenging kreeg Atletico de beste kans. Lucas Hernandez kopte uit een corner in vrijstaande positie over. Ook Griezmann kreeg de bal niet achter Zoet.

Een zenuwslopende strafschoppenserie volgde. Zoet zat er wel een paar keer met zijn handen aan, maar wist uiteindelijk geen enkele penalty te stoppen. Invaller Narsingh raakte de lat, waarna Juanfran de equipe van trainer Phillip Cocu alsnog in rouw dompelde.

Video: De penaltyserie Atletico Madrid-PSV

De penaltyserie bij Atletico Madrid-PSV
Video
De penaltyserie bij Atletico Madrid-PSV