Voetbal

Wenger beseft dat Arsenal moet aanvallen in return tegen Barcelona

Manager Arsène Wenger beseft dat zijn Arsenal in de return van de achtste finales van de Champions League een wonder nodig heeft tegen FC Barcelona.

"We moeten niet te veel nadenken, maar aanvallen en proberen de wedstrijd naar ons toe te trekken", zei de Fransman dinsdag op de persconferentie in de aanloop naar het treffen in Camp Nou.

Arsenal moest drie weken geleden in het eigen Emirates Stadium door twee treffers van Lionel Messi met 2-0 buigen voor de titelhouder uit Catalonië.

"De situatie is dat we twee of drie keer moeten scoren", concludeerde Wenger, die flink wat spelers moet missen in Barcelona. "Dat vereist een soort stormloop."

Video: Samenvatting heenwedstrijd Arsenal-FC Barcelona

Tegenstoot

"Onze aanpak in de eerste wedstrijd was niet zo slecht, alleen we verloren de controle in de tweede helft. We werden gepakt in de tegenstoot, terwijl we de wedstrijd in handen leken te hebben. Daardoor zitten we nu in de positie dat we niet te veel moeten nadenken. Aanvallen, daar gaat het om."

Arsenal werd afgelopen zondag nog uitgeschakeld in de FA Cup door een thuisnederlaag tegen Watford (2-1) en de Champions League lijkt gezien de positie in de competitie de laatste serieuze kans op een prijs.

FC Barcelona-Arsenal wordt woensdagavond vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie