Voetbal

PSV met Isimat-Mirin als extra verdediger tegen Atletico Madrid

​PSV begint dinsdag met een verstevigde verdediging aan de return tegen Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League.

Dat betekent dat NIcolas Isimat-Mirin centraal achterin begint, naast Jeffrey Bruma en Hector Moreno. Dat gaat ten koste van aanvaller Luciano Narsingh.

Verder kiest trainer Phillip Cocu voor zijn vertrouwde spelers in Madrid. Het Eindhovense doel wordt derhalve verdedigd door Jeroen Zoet.

Santiago Arias en Jetro Willems zijn de vleugelverdedigers. Op het middenveld starten de Brabanders met Davy Pröpper, Andrés Guardado en Marco van Ginkel. Voorin kiest Cocu naast aanvoerder Luuk de Jong, die weer terugkeert na een schorsing, voor Jürgen Locadia.

Cocu kan in Spanje geen beroep doen op Gaston Pereiro. De Uruguayaanse aanvaller zit een schorsing uit na zijn rode kaart in het eerste treffen met Atletico, de huidige nummer twee van de Primera Division.

Video: Video: Vijf dingen die u moet weten over Atletico-PSV

0-0

PSV verzekert zich bij winst in Madrid sowieso voor de kwartfinales van het Europese miljoenenbal. De heenwedstrijd in Eindhoven eindigde twee weken geleden in een doelpuntloos gelijkspel: 0-0.

Om 20.45 uur klinkt het eerste fluitsignaal in Estadio Vicente Calderon. Het duel staat onder leiding van de Engelse scheidsrechter Mark Clattenburg.

Opstelling PSV: Zoet; Arias, Bruma, Isimat-Mirin, Moreno, Willems; Pröpper, Guardado, Van Ginkel; De Jong, Locadia.

Opstelling Atletico Madrid: Oblak; Juanfran, Gimenez, Godin, Filipe Luis; Augusto, Koke, Gabi; Ñiguez, Carrasco, Griezmann.

Atletico Madrid-PSV wordt dinsdagavond vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie