Voetbal

Touré fit voor Champions League-duel met Dinamo Kiev

Middenvelder Yaya Touré is fit genoeg om dinsdag met Manchester City de strijd aan te gaan met Dinamo Kiev om een plaats bij de laatste acht in de Champions League.

De Ivoriaan ontbrak zaterdag in het competitieduel met Norwich City (0-0). City heeft een prima uitgangspositie dankzij een 3-1 zege in Kiev. "Yaya is fit, hij kan spelen'', zei manager Manuel Pellegrini maandag op zijn persconferentie.

De Chileen moet zijn ploeg op scherp zien te krijgen. "We moeten de score van de uitwedstrijd vergeten en vooral niet denken dat we al gekwalificeerd zijn."

"We spelen tegen een tegenstander die weet hoe je dit soort duels moet aanpakken'', keek de coach, die deze zomer wordt opgevolgd door Pep Guardiola, vooruit op het duel met de Oekraïners.

Samenvatting heenduel Dinamo Kiev-Manchester City:

Landstitel

Pellegrini heeft ondanks het dure puntenverlies tegen Norwich de hoop op de landstitel nog niet opgegeven, hoewel het verschil met koploper Leicester City inmiddels negen punten bedraagt.

"Er zijn nog 27 punten te verdienen, er kan nog van alles gebeuren. Maar de focus ligt nu op Kiev, pas daarna gaan we denken aan de derby tegen Manchester United van zondag."

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie