Voetbal

De Jong gaat voor stunt met PSV in extraatje tegen Atletico

Luuk de Jong heeft er vertrouwen in dat PSV dinsdag op bezoek bij Atletico Madrid voor een stunt kan zorgen in de achtste finales van de Champions League.

"Hopelijk kunnen we er daar een goaltje in prikken en daarna de boel dichttimmeren", aldus De Jong, die drie weken geleden de heenwedstrijd (0-0) miste door een schorsing.

"Toen hebben we hier in Eindhoven aardig voetbal tegen Atletico gespeeld", vindt De Jong. "Als dat weer lukt is er van alles mogelijk, maar het wordt wel heel moeilijk."

Voor de 25-jarige spits is mogelijk een sleutelrol weggelegd, omdat PSV een doelpunt nodig heeft om door te gaan. En dat terwijl Atletico  in de Champions League tot dusver maar drie goals tegen kreeg en in de Primera Division slechts twaalf.

"Scoren zal niet makkelijk zijn tegen zulke goede verdedigers. Maar daar doe ik het uiteindelijk wel voor, om op zo'n podium tegen zulke sterke spelers te mogen staan. We kunnen de kwartfinales halen en daar moeten we vol voor gaan. Maar het is wel een extraatje, want de prioriteit ligt bij de Eredivisie. Volgend jaar willen we weer Champions League spelen."

Video: Samenvatting PSV-Atletico (0-0)

Beleving

In de Eredivisie beging PSV zaterdag de eerste misstap na de winterstop. Thuis tegen sc Heerenveen kwamen de Eindhovenaren niet verder dan 1-1, maar volgens De Jong kwam dat niet omdat de ploeg al bezig was met de wedstrijd in Madrid.

"Ik was met mijn hoofd nog niet in Madrid en van de rest van het team verwacht ik dat ook niet. Of ik zo'n wedstrijd wel anders in ga qua beleving? Ik moet eigenlijk 'nee' zeggen, maar natuurlijk is het wel anders."

"De Champions League geeft ons dit seizoen iets speciaals. Het is een altijd een droom geweest om op dat podium te spelen en hopelijk wordt die droom dinsdag nog mooier."

Atletico Madrid-PSV wordt dinsdagavond vanaf 20.00 uur (aftrap 20.45 uur) uitgezonden op NU.nl en SBS6. Wil je een melding op je telefoon ontvangen zodra de opstellingen bekend zijn? Klik dan onder dit artikel op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.

NUwerk

Tip de redactie