Voetbal

Verdediger Samaris stelt dat Europa rekening moet houden met Benfica

Benfica plaatste zich woensdagavond voor het eerst sinds het seizoen 2011-2012 voor de kwartfinales van de Champions League. Volgens verdediger Andreas Samaris moeten de grotere ploegen absoluut rekening houden met de koploper van Portugal.

"De Benfica-spelers hebben heel Europa duidelijk gemaakt dat we allemaal spelen voor ons team en dat we alles willen doen wat nodig is", aldus Samaris tegen UEFA.com.

De ploeg uit Lissabon won in Rusland met 2-1 van Zenit Sint-Petersburg door late treffers van Nicolas Gaitan en Anderson Talisca. Benfica had het heenduel al met 1-0 gewonnen.

Video: Samenvatting Zenit-Benfica:

"We hebben een geweldige spelersgroep die er heel hard voor werkt", zei trainer Rui Vitoria. "Het was een verdiende zege omdat we georganiseerd bleven spelen en onze focus behielden, ook toen we op een 1-0 achterstand kwamen."

De coach van de Portugezen moest een aantal onervaren spelers opstellen omdat hij met flink wat blessures te maken had, vooral achterin.

"Ik ben blij dat de jonge jongens hebben bevestigd dat ze veel kwaliteiten hebben en dat ze er klaar voor zijn om de oudere spelers te vervangen."

Villas-Boas

Zenit-trainer André Villas-Boas vond ook dat Benfica het verdiende om de laatste acht van het miljoenenbal te bereiken.

De 38-jarige Portugees wees er wel op dat zijn ploeg pas afgelopen weekend zijn eerste competitieduel speelde na een winterstop van ruim twee maanden.

"Het is lastig om je wedstrijdritme weer terug te krijgen na zo'n lange pauze, dat is een probleem voor alle Russische ploegen. Benfica was in topconditie en dat heeft hen geholpen. Over een week zouden we beter voorbereid zijn op deze wedstrijd."

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie