Voetbal

PSG-trainer Blanc vindt dat Ibrahimovic critici de mond heeft gesnoerd

Paris Saint-Germain-trainer Laurent Blanc vindt dat zijn spits Zlatan Ibrahimovic critici de mond heeft gesnoerd door zijn belangrijke rol woensdag in het Champions League-duel met Chelsea (2-1) zege.

"Zlatan speelde tegen Chelsea zoals hij al het hele seizoen speelt", zei Blanc op de persconferentie na het duel op Stamford Bridge.

"De pers heeft altijd twijfels omdat het 'maar' de Ligue 1 is. Dat is de waarheid. Jullie vragen je af of hij ook zo kan spelen in de Champions League. Hij heeft vandaag zijn antwoord gegeven."

Video: Samenvatting Chelsea-Paris Saint-Germain:

De 34-jarige Ibrahimovic, die vorig jaar in de return tegen Chelsea in de achtste finales van de Champions League nog na een halfuur van het veld werd gestuurd door scheidsrechter Björn Kuipers, speelde woensdagavond een positieve hoofdrol voor zijn ploeg.

De Zweed gaf na een kwartier de assist voor de 1-0 van Adrien Rabiot en maakte halverwege de tweede helft zelf de 2-1, die PSG van een plek in de kwartfinales verzekerde.

"Zlatan speelde een geweldige wedstrijd, zoals vrijwel het hele team geweldig speelde. Dat zal hem niet meer zelfvertrouwen geven, want hij heeft al heel veel zelfvertrouwen, maar een goal en een assist zullen hem wel goed doen. En de trainer en de club doen er hun voordeel mee."

47e treffer

Zijn goal in Londen betekende de 47e Champions League-treffer voor Ibrahimovic. Daarmee passeerde hij Filippo Inzaghi en Karim Benzema op de topscorerslijst aller tijden van het miljoenenbal, waarop de oud-Ajacied nu de zevende positie inneemt. Andriy Shevchenko (48 doelpunten) staat zesde.

Bovendien was het zijn negentiende Champions League-goal voor PSG, waardoor Ibrahimovic nu de meest scorende speler van een Franse ploeg is in het belangrijkste Europese clubtoernooi, en de honderdste treffer van de Franse kampioen dit seizoen.

"We mogen nu niet stoppen", zei de aanvaller, die in zijn lange carrière nog nooit de Champions League won, zelf na afloop. "We moeten doorpakken en alle resterende wedstrijden dit seizoen proberen te winnen."

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie