Trainer Luciano Spalletti van AS Roma haalde dinsdagavond flink uit naar zijn eigen ploeg na de uitschakeling in de achtste finales van de Champions League door Real Madrid. 

"We zijn zwak. Dit team is geen schim van zichzelf als het ons even iets lastiger wordt gemaakt", concludeerde Spaletti na afloop van de return in Santiago Bernabeu.

AS Roma ging in de heenwedstrijd al met 2-0 ten onder en dolf in Madrid met diezelfde cijfers het onderspit. Spaletti baalde vooral van het gedrag van zijn ploeg na afloop in de kleedkamer.

"De spelers waren tevreden, omdat ze weten dat ze complimenten krijgen voor hun inzet. Dat vind ik echt teleurstellend en het doet ook pijn", zei Spaletti.

"Als je met 2-0 verliest, dan moet je gewoon boos zijn. Real Madrid gaat niet door een geweldige periode. Mijn spelers moeten zich realiseren dat ze over twee wedstrijden gezien kansen hebben verspeeld."

Real Madrid-AS Roma (2-0)
Real Madrid-AS Roma (2-0)

Totti

Tijdens de return in het Bernabeu viel de invalbeurt van Francesco Totti op. De routinier van AS Roma kreeg een staande ovatie van de Real Madrid-supporters. Spaletti, die een conflict heeft met Totti, kan dat wel begrijpen.

"De fans van Real herkennen de kwaliteit van een speler en zijn waarde voor het voetbal. Totti is een speler die gezien zijn loopbaan dat applaus heeft verdiend."