Bale beleeft mooie avond als basisspeler bij 'gelukkig' Real Madrid

Voor Gareth Bale was het dinsdag in meerdere opzichten een mooie avond. De Welshman maakte na ruim zes weken zijn rentree in de basis en bereikte de kwartfinales van de Champions League met Real Madrid.

"Het belangrijkste vandaag was om de klus te klaren en dat is gelukt, dus dat is prima", analyseert de vleugelspeler de 2-0 overwinning op AS Roma voor camera van ​SBS6.

De 26-jarige linkspoot stond anderhalve maand aan de kant met een spierblessure en luisterde afgelopen weekend als invaller zijn rentree op met een doelpunt tijdens de 7-1 zege op Celta de Vigo.

Dinsdag kreeg Bale direct weer een basisplaats toebedeeld door zijn coach Zinedine Zidane. "Om weer terug te keren is vooral fijn voor mij persoonlijk, dus al met al was dit een mooie avond."

Voorin werd de aanvaller uit Wales geflankeerd door Cristiano Ronaldo en James Rodriguez, waardoor de 'Koninklijke' zonder echte spits aantrad in Bernabeu. Dat was echt echter geen probleem, meent Bale. "Het is altijd makkelijk om met goede spelers samen te spelen."

Video: Samenvatting Real Madrid-AS Roma

Geluk

Hoewel de score een eenvoudige overwinning doet vermoeden, kregen de Romeinen nog behoorlijk wat goede mogelijkheden in Madrid. "Je hebt altijd wat geluk nodig in een wedstrijd", erkent de Brit. "Gelukkig hadden wij dat vandaag. We scoorden twee keer en zijn door, dus we zijn blij."

Het is de buitenspeler om het even tegen wie Real Madrid het opneemt bij de laatste acht in de Champions League. "Er zullen geweldige teams in de pot zitten, dus we kijken ernaar uit, ongeacht wie we loten. Ik heb er zin in."

Video: Reactie Bale

Tip de redactie