Voetbal

AA Gent hoopt op mirakel tegen VfL Wolfsburg

AA Gent-coach Hein Vanhaezebrouck beseft dat zijn ploeg dinsdagavond een wonder nodig heeft om ten koste van VfL Wolfsburg de kwartfinales in de Champions League te bereiken.

De Belgische kampioen verloor drie weken geleden voor eigen publiek met 3-2 van de Duitse subtopper.

"We maakten te veel fouten in die wedstrijd", vertelde Vanhaezebrouck maandagavond op de persconferentie in de aanloop naar het duel in de Volkswagen Arena. "Dat moet echt beter, maar we dienen ons wel te realiseren dat Wolfsburg nauwelijks verliest in eigen huis."

Vanhaezebrouck weigert bij voorbaat op te geven. "Zoals iedereen weet vindt er soms een mirakel plaats in het voetbal."

"Wie weet wat er zal gebeuren als wij op voorsprong komen? Natuurlijk, als zij de leiding nemen, wordt het nog moeilijker. We zullen vanaf het begin optimaal geconcentreerd moeten zijn."

Hecking

VfL Wolfsburg-trainer Dieter Hecking eist scherpte van zijn spelers. "Ik heb steeds gezegd dat we twee goede wedstrijden moeten spelen om verder te komen, dat is nog steeds zo."

"We staan er best wel goed voor en zijn vol vertrouwen. Tegelijkertijd hebben we nog niets in handen. Gent zal alles geven, want net als wij kunnen zij historie schrijven met een plek in de kwartfinale."

Na het duel tussen Real Madrid en AS Roma is er op NU.nl en SBS6 een ruime samenvatting te zien van VfL Wolfsburg-AA Gent. Om 20.00 uur begint dinsdagavond de uitzending.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie