Voetbal

Ronaldo kan record Xavi overnemen tegen AS Roma

Cristiano Ronaldo onttroont dinsdagavond voormalig FC Barcelona-speler Xavi als voetballer met de meeste duels in de knock-outfase van de Champions League.

De 31-jarige Portugees van Real Madrid speelt tegen AS Roma zijn 57e duel in de eindfase van het kampioenenbal. De 'Koninklijke' verdedigt in Bernabéu een 2-0 voorsprong.

Ronaldo zette dertig van zijn 56 knock-outwedstrijden in winst om, een record dat hij deelt met Andrés Iniesta van FC Barcelona.

In al zijn knock-outconfrontaties namens zijn vorige club Manchester United en Real Madrid trof de dribbelaar veertig keer doel, vijf keer vaker dan Lionel Messi, de een na meest productieve speler op deze lijst.

VfL Wolfsburg en AA Gent strijden dinsdagavond om het andere ticket voor de kwartfinales. De Belgische kampioen ging drie weken geleden in eigen huis met 3-2 onderuit.

Het duel tussen Real Madrid en AS Roma begint dinsdag om 20.45 uur en wordt uitgezonden door NU.nl en SBS6. Om 20.00 uur start de voorbeschouwing. Aansluitend volgt een ruime samenvatting van VfL Wolfsburg-AA Gent.

NUsport transferupdates

NUsport transferupdates
Tot en met 31 augustus houden we je op de hoogte van al het transfernieuws en -geruchten.

Transferoverzicht Eredivisie

Transferoverzicht Eredivisie
Tot en met 31 augustus konden spelers van club wisselen. Bekijk alle afgeronde deals in de Eredivisie.
Tip de redactie