Marco van Ginkel kijkt met een goed gevoel terug op zijn Champions League-debuut voor PSV, waarin hij met de Eindhovenaren in de achtste finales Atletico Madrid op 0-0 hield.

"Ik denk dat we trots mogen zijn. De nul houden tegen Atletico zorgt voor voldoening", aldus Van Ginkel, die twee seizoenen geleden al een wedstrijd met Chelsea speelde in het kampioenenbal.

De 23-jarige middenvelder moest in het thuisduel met Atletico wel even schakelen na zijn eerdere wedstrijden voor PSV in de Eredivisie en een duel in de KNVB-beker.

"Atletico zit er echt bovenop. FC Barcelona en Real Madrid hebben natuurlijk ook niet voor niets veel moeite met deze ploeg. Tegen het einde van de wedstrijd was ik wel moe."

"Doordat we in die laatste fase met tien man kwamen te staan werd het nog zwaarder. Atletico voerde de druk op en zette ons vast op eigen helft. Maar door hard voor elkaar te blijven werken zijn we op de been gebleven."

Video: Samenvatting PSV-Atletico

Samenvatting heenwedstrijd PSV-Atletico Madrid (0-0)
Samenvatting heenwedstrijd PSV-Atletico Madrid (0-0)

Balen

Bijzonder was dat PSV na de rode kaart voor Gaston Pereiro minder kansen weggaf dan in de eerste helft. Met elf tegen elf doken Atletico-spitsen Luciano Vietto en Antoine Griezmann voor rust een paar keer gevaarlijk op voor doelman Jeroen Zoet.

"Jeroen heeft ons toen echt op de been gehouden, al kregen wij ook nog een grote kans met Davy Pröpper die de bal van dichtbij op de doelman van Atletico schoot. Daar zal Davy zelf ook van balen, hij had erin gekund. Maar al met al mogen we absoluut blij zijn met 0-0."

Van Ginkel ziet het gelijkspel ook als een goede uitgangspositie voor de return op 15 maart in Estadio Vicente Calderon. "Een doelpuntje daar kan genoeg zijn om door te gaan. En we weten dat we altijd een kansje krijgen. Alleen moeten we die dan wel verzilveren."