PSV-trainer Phillip Cocu was het woensdag niet eens met de rode kaart die Gaston Pereiro kreeg in het duel met Atletico Madrid in de achtste finales van de Champions League.

"De tegenstander deed het slim, want hij wist dat Gaston al een gele kaart had, maar het is natuurlijk een belachelijke tweede gele kaart. Er was helemaal niets aan de hand", aldus Cocu voor de camera van SBS6.

Pereiro kreeg in de 68e minuut zijn tweede gele kaart van de Italiaanse scheidsrechter Daniele Orsato na een op het oog onnodige overtreding.

Video: Pereiro krijgt rode kaart

Pereiro krijgt rode kaart
Pereiro krijgt rode kaart

Cocu wist vanaf dat moment dat een 0-0 gelijkspel het maximaal haalbare was voor zijn ploeg. "Dan moet je daar tevreden mee zijn, zeker als je met tien man speelt."

De oefenmeester zag ook dat de Eindhovenaren in de eerste helft een paar keer goed weg kwamen. "Zij komen er drie keer geweldig uit. Ik moet ook zeggen dat wij het niet optimaal deden. In de rust hebben we daarover gesproken en in de tweede helft ging het al een stuk beter."

"Je kunt geen moment verslappen tegen Atletico. Ze tonen niet alleen ontzettend veel strijdlust, maar kunnen ook geweldig goed voetballen."

Bevlieging

Cocu vindt 0-0 "geen slechte uitslag". "Het is heel moeilijk om tegen Atletico kansen te creëren. Wij hebben één hele goede gehad. In de slotfase hebben we nog op een bevlieging van Maxime Lestienne gegokt."

De coach hoopt nu op een uitgoal in de return op 15 maart in Madrid. "Ik ben niet zo van de procenten, maar ik geloof zeker dat we een kans hebben. Het zal daar niet makkelijk worden, maar we hebben bewezen dat we in elke wedstrijd kunnen scoren."

Video: Samenvatting PSV-Atletico Madrid

Samenvatting heenwedstrijd PSV-Atletico Madrid (0-0)
Samenvatting heenwedstrijd PSV-Atletico Madrid (0-0)