Manchester City heeft woensdag een grote stap gezet richting de kwartfinales van de Champions League. De Engelsen waren in Oekraïne met 3-1 te sterk voor Dinamo Kiev.

Dankzij de drie uitdoelpunten kan de ploeg van manager Manuel Pellegrini met vertrouwen uitkijken naar de return, die op 15 maart wordt afgewerkt in het eigen Etihad Stadium.

City maakte het zichzelf nog wel onnodig moeilijk. De 'Citizens' koesterden een comfortabele marge in het uitduel, maar zagen de thuisploeg het nog spannend maken. De beslissing viel pas in de laatste minuut in het olympisch stadion van Kiev.

Video: Samenvatting Dinamo Kiev-Manchester City:

Al na een kwartier spelen kwam Manchester City verdiend op voorsprong. Een hoekschop van David Silva belandde voor de voeten van Sergio Agüero, die niet twijfelde en zijn ploeg op voorsprong schoot.

Nog voor rust verdubbelde Silva zelf de marge door eenvoudig binnen te werken nadat hij de bal op een presenteerblaadje kreeg van Raheem Sterling.

Mogelijkheden

Zo leek er geen vuiltje aan de lucht voor City, maar met een uur op de klok kwam Dinamo toch terug in de wedstrijd dankzij Vitaliy Buialsky, die zijn inzet via Nicolas Otamendi achter doelman Joe Hart zag belanden.

Aan de hand van Andriy Yarmolenko zetten de Oekraïners vervolgens steeds meer aan, wat resulteerde in goede mogelijkheden aan beide kanten.

De aansprekende slotfase leidde uiteindelijk tot de bevrijdende en bijzonder fraaie 3-1 van Yaya Touré in de 89e minuut, waardoor City zichzelf een prima uitgangspositie verschafte voor de ontmoeting in Manchester.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League