Lionel Messi benadrukt dat na de belangrijke uitzege nog lang niet verlost is van Arsenal in de achtste finales van de Champions League.

"Er is nog niets beslist", beseft de Argentijn, die de volledige Catalaanse productie verzorgde in Londen (2-0). "Maar het is een geweldig resultaat."

Arsenal hield lang stand tegen de titelverdediger, maar twintig minuten voor tijd brak Messi de ban voor Barça met zijn allereerste goal ooit tegen doelman Petr Cech. "Dat is mooi, maar we mogen vooral blij zijn met ons spel."

"We speelden tegen een sterke tegenstander, maar ik ben heel erg blij met het harde werk dat we verzet hebben. In de eerste helft ging het al goed, maar het was een fysiek zware partij. We wisten dat het in de tweede helft beslist zou worden."

Messi blijft er ondanks de uitstekende uitgangspositie op hameren dat het nog niet gespeeld is. "Het tweeluik is nog niet beslist. We weten waar zij toe in staat zijn."

Video: Samenvatting Arsenal-FC Barcelona

Suarez

Ook Luis Suarez is op zijn hoede voor de return, die op 16 maart wordt afgewerkt in Camp Nou. "In voetbal weet je het nooit. Je weet nooit wat er in negentig minuten gaat gebeuren", aldus de oud-Ajacied tegenover SBS6.

"Dit is een heel goed resultaat. Arsenal is een sterk team en heeft snelle spelers. Dat zag je in de eerste helft een paar keer. Gelukkig maakten we na rust al snel de 1-0 en daarna controleerden we de wedstrijd. De tweede goal is lekker voor de return."

"Ik vond dat we verdedigend heel goed stonden. In de Champions League is dat extra moeilijk, omdat wij de titelverdediger zijn."

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League