Arjen Robben vindt dat Bayern München het zichzelf aan mag rekenen dat het een marge van twee goals weggaf bij Juventus.

De Duitsers leidden met 2-0 in Turijn, maar stapten toch met een gelijkspel van het veld na de eerste achtste finale van de Champions League. "Dat is niet goed van ons", reageert Robben voor de camera van SBS6.

"We moeten daar koel blijven", zegt de Nederlandse aanvaller, die vond dat de Duitsers tot die tijd wel goed omgingen met de situatie. "Natuurlijk gaan zij dan agressief spelen, maar dan moet je rustig blijven en de bal laten gaan."

Tot de 2-0 speelde Bayern dan ook een uitstekende wedstrijd, vindt Robben. "We hebben gewoon gecontroleerd. Echt goed, complimenten aan het team. We speelden op zich een goede wedstrijd, maar dan moet je het wel afmaken."

Video: Reactie Robben

Momenten

De 32-jarige buitenspeler stond aan de basis van de openingstreffer en verdubbelde vervolgens de marge met een voor hem kenmerkende actie. Verder wachtte Robben vooral zijn momenten af in Italië.

"Je kunt niet als een blinde altijd de actie zoeken. Die 2-0 was een heel goed moment. Daarmee dacht ik dat we de wedstrijd beslist hadden."

Na zijn treffer vloog de aanvoerder van Oranje in de armen bij zijn trainer Josep Guardiola, die na dit seizoen vertrekt naar Manchester City. "Ik heb echt een heel goede band met hem", verklaart Robben zijn actie.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League