Messi loodst Barcelona met twee goals langs Arsenal

Titelverdediger FC Barcelona heeft dinsdag dankzij Lionel Messi met 2-0 gewonnen van Arsenal in de eerste ontmoeting van de achtste finales in de Champions League.

Door de overwinning in Londen hebben de Catalanen een uitstekende uitgangspositie voor een ticket voor de kwartfinales. Over drie weken komen de 'Gunners' op bezoek in Camp Nou.

Arsenal leek de bezoekers van trainer Luis Enrique lange tijd op een gelijkspel te houden, maar in de laatste twintig minuten was Messi met twee goals verantwoordelijk voor de zege van de Spanjaarden.

Video: Samenvatting Arsenal-FC Barcelona

Barcelona kon in de eerste helft op veel meer balbezit bogen in het Emirates Stadium, maar had moeite om door de hechte Engelse defensie te komen. Aan de andere kant deelde Arsenal wat plaagstootjes uit voor het doel van Marc-André ter Stegen.

Na de hervatting was Messi al snel gevaarlijk namens de steeds sterkere Catalanen, al was de thuisploeg ook dicht bij de openingstreffer via onder anderen Olivier Giroud.

In de 71e minuut was het dan toch raak voor Barcelona. Messi was na een pass van Neymar het eindstation na een splijtende aanval door de Londense defensie. Zeven minuten voor tijd gooide de Argentijn het duel in het slot door een strafschop te benutten: 2-0.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League

Transfercarrousel Formule 1

Transfercarrousel Formule 1
Welke coureur rijdt waar in 2019? En wie zijn in beeld voor welk stoeltje in de koningsklasse?

Wielertransfers 2019

Wielertransfers 2019
Vanaf 1 augustus mogen wielerteams renners vastleggen voor het nieuwe seizoen.

Wielerkalender 2018

Wielerkalender 2018
Er wordt weer gestreden om de zeges in klassiekers, grote rondes en andere koersen.

NUwerk

Tip de redactie