Uitblinker Arjen Robben heeft dinsdag met Bayern München een comfortabele voorsprong verspeeld tegen Juventus in de achtste finales van de Champions League. De Italianen dwongen een gelijkspel af in Turijn: 2-2.

De 'Oude Dame', vorig jaar nog verliezend finalist, maakt zo over drie weken nog aanspraak op een ticket voor de kwartfinales wanneer het op bezoek gaat in Duitsland.

Juventus was voor de eigen fans lange tijd niet opgewassen tegen de oppermachtige ploeg van trainer Josep Guardiola, die het veldoverwicht pas vlak voor rust tot uitdrukking bracht op het scorebord. Een voorzet van Robben werd teruggelegd door Douglas Costa, waarna Thomas Müller in kon schieten.

Video: Samenvatting Juventus-Bayern München

Juventus-Bayern München (2-2)
Juventus-Bayern München (2-2)

Robben verdubbelde de marge vervolgens tien minuten na de pauze. De Nederlandse aanvaller sneed vanaf de rechterkant naar binnen en schoot de bal na een korte solo met links in de verre hoek achter Gianluigi Buffon.

Toch gaf Juventus na de tweede tegentreffer de hoop niet op en na iets meer dan een uur spelen kwam de ploeg van coach Massimiliano Allegri terug in de wedstrijd via Paulo Dybala, die profiteerde van een foutje van Joshua Kimmich.

Weer dertien minuten later kwamen de Italianen zelfs op gelijk hoogte dankzij een goal van Stefano Sturaro, die kon scoren nadat Alvaro Morata de bal met het hoofd voor hem klaarlegde: 2-2.

Bekijk de uitslagen en het programma in de Champions League