FC Barcelona-voorzitter Josep Maria Bartomeu vindt dat topclubs die zich niet via de competitie plaatsen voor de Champions League alsnog deel moeten kunnen nemen aan het kampioenenbal.

"Waarom zouden we geen wildcards weggeven in het belang van het voetbal? In het tennis gebeurt dat ook", laat Bartomeu een proefballonnetje op in een interview met de BBC.

"Soms kwalificeren topspelers zich niet voor een toernooi en dan ontvangen ze een wildcard. Dat is ook mogelijk in het voetbal. Het is een beslissing die de UEFA moet nemen."

In Engeland dreigt Manchester United voor de tweede keer in drie seizoenen de Champions League mis te lopen.

"Af en toe draaien clubs een slecht seizoen. Het is dan een grote straf om het belangrijkste toernooi te missen. We hebben een sterkere Champions League nodig, dat is ook voor de fans interessanter."

Premier League

Bartomeu erkent verder dat hij zich zorgen maakt over de concurrentie van Premier League-clubs. In Engeland gaat komende zomer een nog lucratievere televisiedeal in.

"We moeten alles in het werk stellen om onze inkomsten te vergroten, zodat we onze beste spelers kunnen behouden."

"Ik weet ook dat zij contact hebben met andere clubs, dat is de normaalste zaak van de wereld. De meesten van hen krijgen betere aanbiedingen dan bij ons, maar geld is niet de belangrijkste drijfveer voor spelers van FC Barcelona."