Arsenal probeert dinsdagavond in de eerste ontmoeting van de achtste finales een einde te maken aan de slechte balans in Champions League-wedstrijden tegen FC Barcelona.

De 'Gunners' zetten slechts één van de zeven ontmoetingen met de Catalanen op het kampioenenbal in winst om.

Dat was in de achtste finales van het seizoen 2010/2011, toen het 2-1 werd in het Emirates Stadium. FC Barcelona plaatste zich dat jaar alsnog voor de laatste acht door in Camp Nou met 3-1 te triomferen.

Ook in de jaargang 2009/2010 zorgde FC Barcelona voor de uitschakeling van Arsenal, destijds in de kwartfinales. Vier jaar daarvoor rekenden de Catalanen in de finale af met de Londenaren: 2-1.

FC Barcelona probeert dit seizoen de eerste club te worden die twee jaar achter elkaar de Champions League wint, terwijl Arsenal tracht om voor het eerst sinds 2010 de laatste acht te halen.

Juventus-Bayern München

De andere achtste finalewedstrijd van dinsdagavond is Juventus-Bayern München.

De formatie van Arjen Robben werd in de afgelopen twee seizoenen uitgeschakeld in de halve eindstrijd. Juventus verloor vorig jaar in de finale van FC Barcelona.

Het duel tussen Arsenal en FC Barcelona wordt dinsdagavond vanaf 20.45 uur uitgezonden door NU.nl en SBS6. Aansluitend volgt een samenvatting van Juventus-Bayern München. De uitzending begint om 20.00 uur.