Davy Pröpper heeft er vertrouwen in dat PSV woensdag een goed resultaat kan neerzetten in de eerste wedstrijd in de achtste finales van de Champions League tegen Atletico Madrid.

"Ik kijk ernaar uit en denk dat er zeker thuis wat te halen valt tegen Atletico", aldus Pröpper, die zaterdag eenvoudig Heracles Almelo versloeg met PSV (2-0).

"Het verschil met de wedstrijd tegen Heracles zal woensdag groot zijn", beseft de 24-jarige middenvelder. "Het zal veel sneller gaan tegen Atletico en bijna elk foutje wordt afgestraft."

"Maar die knop gaat wel om bij ons de komende dagen. Dat is voor de winterstop ook steeds gelukt in de aanloop naar een Champions League-duel en dat heeft mooie resultaten opgeleverd. Woensdag kan dat weer."

Video: De weg van PSV naar de achtste finales

Kansen

Het duel met Heracles leek voor PSV een ideale 'warming-up' voor woensdag. De Eindhovenaren speelden vooral voor rust uitstekend en Pröpper maakte al snel de 1-0.

"Dat was een heerlijk begin. De manier waarop we voor rust gespeeld hebben geeft ook weer veel vertrouwen. Normaal gesproken hebben we goede fases in een wedstrijd, maar vallen we ook af en toe iets terug. Tegen Heracles was dat voor rust niet het geval. Het niveau bleef hoog."

Het enige minpunt voor Pröpper was dat PSV de marge niet groter maakte dan 2-0. "Bij rust hadden we 4-0 voor moeten staan, vind ik. We hebben ongelooflijk veel kansen gecreëerd, alleen gingen ze er niet in. Tegen Atletico zullen we veel minder kansen krijgen, maar dan moet het wel raak zijn."

PSV-Atletico Madrid wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6