De kritiek in Engeland op Manchester United en manager Louis van Gaal was niet mals na de uitschakeling van de ploeg dinsdagavond in de Champions League.

"Beschamend'', noemde voormalig United-verdediger Rio Ferdinand de vroege aftocht uit het miljoenenbal na de nederlaag (3-2) bij VfL Wolfsburg.

"Er zit snelheid noch kracht in de ploeg. De spelers kijken naar elkaar. Niemand straalt iets uit van: ik sleep ons er doorheen.''

Video: Samenvatting VfL Wolfsburg-Manchester United

VfL Wolfsburg-Manchester United (3-2)
VfL Wolfsburg-Manchester United (3-2)

"Als je denkt aan het geld dat ze besteed hebben aan nieuwe spelers, kan ik me de frustraties van de fans wel voorstellen'', zei Ferdinand, die net vertrokken was toen Van Gaal in de zomer van 2014 op Old Trafford arriveerde. "De druk op hem zal nu wel toenemen.''

Ook collega-tv-analyticus bij BT Sport en oud-spits Michael Owen was hard in zin oordeel. Hij suggereerde dat een ploeg met alle spelers die Van Gaal de afgelopen anderhalf jaar verkocht heeft, dinsdag had gewonnen.

Voormalig United- boegbeeld Paul Scholes, immer kritisch op Van Gaal, noemde de uitschakeling weliswaar een kleine verrassing, maar ook niet meer dan dat: "United heeft een middelmatig team en met een middelmatig team lever je middelmatige prestaties. Je moet concluderen dat ze niet zo goed hebben ingekocht.''

Fellaini

Middenvelder Marouane Fellaini stelde in gesprek met MUTV dat zijn ploeg zich zo snel mogelijk moet herstellen van deze klap.

"We hadden in deze groep de eerste wedstrijd op bezoek bij PSV moeten winnen en daarna speelden we thuis ook nog gelijk tegen hen. Dat is lastig, maar we moeten die teleurstelling direct vergeten en ons richten op de volgende wedstrijd."