Cristiano Ronaldo zette dinsdagavond maar weer eens een record neer in het Champions League-duel met Malmö FF, maar de Portugees was vooral blij met de prestatie van zijn team tijdens de 8-0 zege.

"Het was een geweldige avond", aldus Ronaldo na het duel in Estadio Bernabéu. "Het hele team heeft het geweldig gedaan. Voorin maakten we veel goals, maar ook de verdediging en het middenveld waren erg goed. Daar zijn we natuurlijk erg blij mee."

"We speelden een ontzettend goede wedstrijd, zetten vroeg druk en gaven Malmö geen kans om in hun spel te komen. Het is niet makkelijk om acht goals te maken. Ik denk dat het team fantastisch was."

Video: Samenvatting Real Madrid-Malmö FF

Real Madrid-Malmö FF (8-0)
Real Madrid-Malmö FF (8-0)

De 30-jarige vedette van Real eiste zelf wederom een hoofdrol op door tussen de 39e en de 59e minuut vier goals op rij te maken. De aanvaller staat al op elf treffers in dit Champions League-seizoen, waardoor hij zich de eerste speler mag noemen die de dubbele cijfers heeft gehaald in de groepsfase.

Ronaldo is bovendien de tweede speler na Lionel Messi met vier hattricks in de Champions League. De Argentijn van FC Barcelona tekende al vijf keer voor minimaal drie treffers in een wedstrijd.

In totaal heeft de Ronaldo 88 doelpunten gemaakt in 121 Champions League-wedstrijden. Daarmee is hij topscorer aller tijden, met negen goals meer dan Messi.

Vertrouwen

De oud-speler van Manchester United, die goed is voor acht doelpunten in de laatste vijf wedstrijden van Real, constateerde na de recordzege op Malmö dat de 'Koninklijke' zich goed heeft hersteld van de 4-0 thuisnederlaag eind november in 'El Clásico' tegen FC Barcelona.

"We hadden wat problemen, maar hebben nu vijf wedstrijden op rij gewonnen", aldus Ronaldo. "Winnen en goals maken geeft vertrouwen aan het team. We zijn bovendien blij dat we constanter zijn geworden."

"We moeten ons blijven focussen op het hier en nu, maar het gaat momenteel erg goed en we geloven dat we dit seizoen een grote prijs gaan winnen."

De druk op coach Rafael Benitez lijkt wat afgenomen door de vijf overwinningen op rij - met een doelsaldo van 21 voor en 5 tegen.

"In het voetbal kan de situatie elke week veranderen", zei de Spaanse trainer. "Ik kan niks veranderen aan de meningen over mij als coach. Ik kan alleen maar proberen om het team elke wedstrijd zo te laten spelen als tegen Malmö."

Bekijk alle hoogtepunten van de Champions League