Niet alleen sportief, maar ook financieel was het dinsdag een succesvolle avond in de Champions League voor PSV. De Brabanders zijn door de kwalificatie voor de achtste finales al zeker van 26,3 miljoen euro aan prijzengeld.

PSV profiteerde door de 2-1 thuiszege op CSKA Moskou optimaal van de kleine vijftig procent toename in prijzengeld dit jaar in het belangrijkste Europese clubtoernooi.

De club uit Eindhoven plaatste zich voor het eerst in negen jaar voor de knock-outfase van de Champions League en dat levert 5,5 miljoen euro op.

Dat bedrag komt bovenop de 20,8 miljoen euro die PSV al bij elkaar speelde in de groepsfase.

Video: Samenvatting PSV-CSKA Moskou

Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)
Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)

Het startgeld dit jaar in de Champions League is namelijk 12 miljoen euro, de inkomsten uit tv-gelden bedragen 3,8 miljoen euro en met de drie thuiszeges (1,5 miljoen euro per overwinning) en het gelijkspel bij Manchester United (0,5 miljoen per remise) werd 5 miljoen euro verdiend.

PSV hoort maandag bij de loting wie het zal treffen bij de laatste zestien. Eventuele plaatsing voor de kwartfinales zou de Nederlands kampioen een bonus van 6 miljoen euro opleveren.