Joshua Brenet hoopt dat PSV maandag bij de loting voor de achtste finales van de Champions League gekoppeld wordt aan FC Barcelona. De 21-jarige verdediger is al jaren fan van de Spaanse club.

"Barcelona is mijn droomclub. Van kleins af aan droom ik er al van om een keer tegen ze te spelen", aldus Brenet, die de titelverdediger ook verkiest boven een op papier mindere tegenstander.

"Echt makkelijke tegenstanders zitten toch niet bij de laatste zestien van Europa, dus laat het maar Barcelona worden. Dan moeten we Messi maar opvreten", zegt hij met een glimlach.

Volgens Brenet is het ook de kracht van PSV dat het dit seizoen voor geen enkele topploeg ontzag toont in de Champions League.

"Na de loting was er nog een beetje een sfeer van 'oh, oh, oh' in de groep. En het is misschien ook wel een klein wonder dat we het gered hebben. Toch overheerste al snel het gevoel dat zelfs in deze groep van alles mogelijk was en dat is uitgekomen."

"Uit hebben we nog weleens een steekje laten vallen, maar thuis waren we oppermachtig. Dat gevoel moeten we meenemen naar de volgende ronde."

Video: Samenvatting PSV-CSKA Moskou

Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)
Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)

Geheim

Brenet benadrukt dat het vooral een teamprestatie is dat PSV wist af te rekenen met CSKA Moskou en Manchester United, twee clubs die over veel hogere budgetten beschikken dan de Nederlandse kampioen.

"We functioneren geweldig als team en dat is misschien wel het geheim van deze ploeg. Na de 1-0 achterstand dinsdag tegen CSKA pepten we elkaar ook meteen weer op."

"De koppies gingen niet omlaag. We moesten en we zouden en winnen en dat is gelukt (2-1, red.). Een hele mooie prestatie, al zal het nog even duren voordat tot me doorgedrongen is dat we bij de beste zestien ploegen van Europa zitten. Dat komt later deze week wel."