Luuk de Jong baalt ervan dat hem niet is verteld dat hij bij een volgende gele kaart in de Champions League geschorst zou zijn. De captain van PSV kreeg dinsdag tegen CSKA Moskou zijn derde geel in de groepsfase, waardoor hij het eerste achtste finaleduel mist.

"Natuurlijk is het ook mijn eigen verantwoordelijkheid. Ik wist het niet en dat is dom. Maar iemand van de club had me vooraf ook wel even kunnen influisteren dat ik op scherp stond", aldus De Jong.

"Nu zal ik er de volgende keer helaas niet bij zijn. Ik had het team graag meteen geholpen in de knock-outfase, voor een voetballer zijn dat ook de mooiste wedstrijden die je kunt spelen."

Als De Jong wel had geweten dat hij bij een volgende kaart geschorst zou zijn, dan had hij naar eigen zeggen niet het risico genomen om onnodig op de bon te gaan tegen CSKA. De 25-jarige spits kreeg dinsdag geel voor praten tegen arbiter David Fernandez Borbalan, nadat de Spanjaard een penalty toekende aan de Russen.

"Dat was onnodig, al was het ook overdreven dat de scheidsrechter me geel gaf. Ik ben aanvoerder en stelde alleen de vraag: waarom geef je een penalty? De speler van CSKA ging namelijk heel makkelijk liggen. Ik schold de scheidsrechter niet uit, ik zei ook niets raars. Die ene vraag was al te veel."

Video: De gele kaart van De Jong

CSKA op voorsprong uit penalty
CSKA op voorsprong uit penalty

Tussenstand

Na de wedstrijd, die mede door een doelpunt van De Jong met 2-1 gewonnen werd, kreeg de negenvoudig international pas te horen dat hij de volgende Champions League-wedstrijd moest missen.

Tijdens het duel in het Philips Stadion was hij wel al op de hoogte van de tussenstand bij de andere wedstrijd in groep B tussen VfL Wolfsburg en Manchester United, die de Duitsers met 3-2 wonnen.

"In de rust hoorde ik dat het 2-1 voor Wolfsburg stond. Dat was gunstig. Maar toen het bij ons 1-0 voor CSKA werd wist je ook dat het alsnog afgelopen zou zijn."

"Nadat wij met 2-1 voor kwamen, hoorde ik pas weer een tussenstand. Het was toen 2-2 bij Wolfsburg en daarom zei ik tegen de andere jongens in het veld: geen gekke dingen doen, want het ziet er heel goed uit. Gelukkig is het ook allemaal goed gekomen."

Video: Samenvatting PSV-CSKA Moskou

Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)
Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)