Louis van Gaal kon dinsdagavond moeilijk geloven dat hij met Manchester United was uitgeschakeld in de Champions League. De Nederlander had na de nederlaag tegen VfL Wolfsburg (3-2) kritiek op scheidsrechter Milorad Mazic.

"Het is moeilijk dit resultaat te geloven, het was een heel gekke wedstrijd. Ik ben blij dat we gescoord hebben en niet blij dat we twee doelpunten in twee minuten weggeven", zei Van Gaal na afloop van het duel.

"Ik moet analyseren hoe dat kon gebeuren. Normaal zijn we namelijk erg sterk in het verdedigen. We hadden de kans om te winnen, we hebben ervoor geknokt maar met tien man in de slotfase door een blessure konden we niet meer dan we deden."

Voor Van Gaal kwam de uitschakeling in de Champions League niet als een complete verrassing. "Ik heb vooraf al gezegd dat dit een spannende groep zou worden en dat zie je aan onze resultaten en die van onze tegenstanders."

Video: Samenvatting VfL Wolfsburg-Manchester United

VfL Wolfsburg-Manchester United (3-2)
VfL Wolfsburg-Manchester United (3-2)

Scheidsrechter

De Nederlandse manager uitte na afloop kritiek op de Servische scheidsrechter Milorad Mazic. "We waren niet zo gelukkig met de beslissing van de arbiter en dat overkwam ons ook al in de eerste groepswedstrijd tegen PSV. Als de groep zo spannend is, bepalen dit soort beslissingen of je verdergaat of niet."

Van Gaal doelde met name op een afgekeurde treffer van Jesse Lingard. Juan Mata zou hinderlijk buitenspel hebben gestaan. "Als je dat als grensrechter kunt zien ben je heel goed. Als je de goal eerst goedkeurt en vervolgens na protesten alsnog afkeurt, is dat volgens mij vreemd."

"Op de Champions League moeten we een jaar wachten, maar we hebben genoeg om voor te knokken: de FA Cup en de Premier League.''

Schweinsteiger

Van Gaal laat zich niet gauw negatief uit over zijn spelers, maar was duidelijk niet tevreden over het spel van zijn Duitse middenvelder Bastian Schweinsteiger.

"Ik haal een speler nooit zo maar naar de kant'', zei de oud-coach van Ajax over de wissel in de 69e minuut. "Bastian wil zijn beste niveau halen, zeker in Duitsland.''

Dat lukte niet, vond Van Gaal. "Ik kan niet zeggen dat ik de Schweinsteiger heb gezien uit mijn tijd als coach van Bayern München.''

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League