Davy Pröpper vond zijn winnende treffer namens PSV in de Champions League-wedstrijd tegen CSKA Moskou bevrijdend. Dankzij het doelpunt van de middenvelder overwinteren de Eindhovenaren in het miljoenbal.

"Ik kreeg de bal voor mijn voeten en dacht alleen: schieten. Daarna hoop je dat de bal erin gaat", keek Pröpper bij SBS6 op zijn goal terug.

"Na de treffer ga je helemaal los en weet je niet wat je doet. Nadat we met 1-0 achter kwamen, moesten we wel en de 2-1 is dan heel bevrijdend."

"We hadden redelijk de controle, maar kwamen toch achter. Dan maak je je heel even zorgen. Het enige wat je kunt doen, is vol voor een doelpunt gaan."

Video: De goal van Pröpper

Pröpper schiet PSV naar overwinning
Pröpper schiet PSV naar overwinning

PSV won voor de derde keer op rij een thuisduel in de groepsfase van de Champions League en volgens Pröpper is dat voor een groot deel te danken aan het Eindhovense publiek.

"De fans gingen er na de 0-1 gelijk achter staan. Als je drie keer thuis wint, ligt dat natuurlijk ook aan het publiek."

Bruma

Jeffrey Bruma was vooral trots dat de Brabanders zich nog naar de zege knokten nadat het op achterstand kwam uit een strafschop. "Natuurlijk is dat een mentaal tikje", zei de verdediger voor de camera van SBS6.

"We moesten winnen en dan kom je 1-0 achter. Dat is balen, maar we hadden nog een kwartier te spelen om een goal te maken. We hielden het geloof en bleven doorgaan."

"Het is wonderbaarlijk dat we tweede zijn geworden, daar ben ik heel blij mee."

Video: Samenvatting PSV-CSKA Moskou

Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)
Samenvatting PSV-CSKA Moskou (2-1)

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League