José Mourinho heeft ondanks de matige resultaten van Chelsea dit seizoen nog genoeg motivatie om zijn werk als manager van de Londenaren voort te zetten.

"Deze periode maakt me als manager alleen maar sterker. Het is een nieuwe ervaring, want ik heb nog nooit in zo'n situatie gezeten", zei de Portugees dinsdag op de persconferentie in aanloop naar het Champions League-duel met zijn oude club FC Porto.

Mourinho staat onder druk door de slechte resultaten van 'The Blues'. De regerend landskampioen staat momenteel op de veertiende plaats in de Premier League. Toch maakt de manager zich geen zorgen over zijn toekomst bij de club.

"Ik heb met Chelsea genoeg mooie dingen bereikt die laten zien over welke kwaliteiten ik beschik", meent Mourinho. "Na een nederlaag word ik juist met extra motivatie wakker om weer aan de slag te gaan. Ik merk dat ik sterk blijf onder de situatie."

Meer scoren

Hoewel Mourinho niet verwacht dat hij door eigenaar Roman Abramovitsj op straat wordt gezet, zal veel afhangen van de resultaten in de Champions League. De Londenaren moeten woensdag minimaal gelijkspelen tegen Porto om te overwinteren.

"Ik maak me niet zoveel zorgen over FC Porto en richt me liever op mijn eigen team", zei Mourinho, die weet waar het aan schort bij zijn ploeg. "We creëren genoeg kansen, maar we hebben simpelweg problemen met de afronding. Dat moet beter om woensdag te winnen."

Mourinho kan in de cruciale slotwedstrijd van de groepsfase weer beschikken over aanvoerder John Terry en middenvelder Ramires. Voor spits Radamel Falcao komt de wedstrijd nog te vroeg.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League