PSV speelt dinsdagavond het cruciale slotduel met CSKA Moskou in de groepsfase van de Champions League en kan voor het eerst in negen jaar weer overwinteren in het miljoenenbal.

Ook een uitschakeling is bij verlies echter nog mogelijk. In 2006 haalden de Eindhovenaren als laatste Nederlandse club de knock-outfase van Champions League.

PSV is zeker van de volgende ronde als CSKA in het uitverkochte Philips Stadion wordt verslagen. Bij een gelijkspel moeten de Eindhovenaren hopen dat VfL Wolfsburg wint van Manchester United, anders spelen ze na de winter in de Europa League.

Verlies tegen CSKA is het ultieme doemscenario. In dat geval eindigt PSV als vierde in de groep en komt er een eind aan het Europese seizoen.

Trainer Phillip Cocu moet puzzelen met zijn backs omdat Santiago Arias (geschorst) en Simon Poulsen (geblesseerd) niet kunnen spelen. Over zijn oplossing wilde Cocu maandag op de persconferentie niets kwijt.

Video: Vijf dingen die u moet weten over PSV-CSKA Moskou

Vijf dingen die u moet weten over PSV-CSKA Moskou
Vijf dingen die u moet weten over PSV-CSKA Moskou

PSV-CSKA Moskou wordt dinsdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen PSV bekend os? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.

Bekijk het programma, de uitslagen en de standen in de Champions League