Manager Louis van Gaal beseft het belang van de laatste groepswedstrijd in de Champions League van Manchester United, dat het dinsdag opneemt tegen VfL Wolfsburg.

"Het is heel belangrijk voor de club en de spelers om te overwinteren in de Champions League", zei de manager van de 'Mancunians' maandag op de persconferentie.

Manchester United heeft plaatsing voor de achtste finales nog in eigen hand, maar dan moet het wel zien te winnen van VfL Wolfsburg in Duitsland. Bij elk ander resultaat is het afhankelijk van PSV, dat in eigen huis tegen CSKA Moskou speelt.

"We kunnen niet vertrouwen op het resultaat in de andere wedstrijd", beseft van Gaal. "We moeten zelf bewijzen dat we in de Champions League thuishoren."

Van Gaal moet tegen Wolfsburg aardig wat spelers missen. Onder anderen aanvoerder Wayne Rooney en Morgan Schneiderlin ontbreken. 

VfL Wolfsburg

VfL Wolfsburg kan voor het eerst in de historie de achtste finales van de Champions League bereiken. Volgens André Schürrle en trainer Dieter Hecking moeten de Duitsers van hun eigen kracht uitgaan tegen United.

"Dit is een mooie kans voor ons om geschiedenis te schrijven", zei Schürrle maandag op de persconferentie in aanloop naar het treffen met United. 

"We weten precies hoe we tegen clubs als Manchester United moeten spelen. Het is belangrijk dat we agressief blijven voetballen, ook als ze het tempo uit de wedstrijd halen", aldus de Duitse middenvelder.

Punt

Wolfsburg heeft de beste papieren om te overwinteren. De huidige nummer vijf van de Bundesliga heeft aan een punt genoeg en zou zelfs bij een nederlaag nog door kunnen gaan.

PSV is bij een zege in de thuiswedstrijd tegen CSKA Moskou zeker van overwintering. De Russen zijn al uitgeschakeld, maar kunnen nog derde worden en daarmee een vervolg in de Europa League afdwingen.

Het duel tussen VfL Wolfsburg en Manchester United in de Volkswagen Arena begint om 20.45 uur. 

Bekijk het programma in de Champions League