Louis van Gaal denkt dat Manchester United dit seizoen onvoldoende kwaliteit bezit om de Champions League te winnen.

"Ik denk niet dat het ons dit jaar gaat lukken. Misschien volgend seizoen, wanneer we ons opnieuw hebben versterkt", zegt de coach van de 'Red Devils' in gesprek met The Guardian.

"Wel zijn we in staat om iedereen te verslaan, op een goede dag. Toch moeten we ook realistisch zijn. We zijn nog niet goed genoeg om de Champions League te winnen."

Met nog één speelronde te gaan in de poulefase is United nog niet zeker van een plek in de achtste finales.

De ploeg van Van Gaal dient dinsdag te winnen bij VfL Wolfsburg om overwintering op het hoogste niveau veilig te stellen. Als United gelijkspeelt, moet het hopen dat PSV in eigen huis niet wint van CSKA Moskou.

"Natuurlijk kunnen we VfL Wolfsburg verslaan, dat is ons in eigen huis ook al gelukt", aldus Van Gaal. "Ik denk niet dat zij heel erg gaan aanvallen, omdat zij aan een gelijkspel genoeg hebben."

Weinig goals

Tijdens de afgelopen duels kwam United zeer moeizaam tot scoren; zaterdag speelde de formatie in de Premier League nog doelpuntloos gelijk tegen West Ham United.

"Ik denk dat we altijd kunnen scoren. Dat klinkt misschien een beetje vreemd, omdat we de afgelopen duels weinig doelpunten maakten, maar we krijgen elke wedstrijd genoeg kansen. In Europa zelfs nog meer dan in de Premier League."

Bekijk het programma en de standen in de Champions League