Louis van Gaal was woensdagavond niet tevreden over het spel van Manchester United in de Champions League-wedstrijd tegen PSV.

"Ik vind wel dat we het in de eerste helft af hadden moeten maken. We hebben genoeg kansen gehad", zei Van Gaal voor de camera van SBS6.

"In de tweede helft werd het slechter dan slecht. De spelers hadden niet meer het vertrouwen om de bal te hebben. Ondanks dat hebben we weinig tot niets weggegeven. Jesse Lingard had de wedstrijd zelfs nog in ons voordeel kunnen beslissen."

Van Gaal vond met name de samenwerking tussen de middenvelders en verdedigers niet goed. "De middenvelders moeten een lijn geven aan de verdedigers. Daar was ik niet tevreden over en daarom heb ik ook op het middenveld gewisseld."

Van Gaal baalt van gelijkspel
Van Gaal baalt van gelijkspel

United moet nu over twee weken een goed resultaat boeken bij VfL Wolfsburg, dat in groep B aan kop gaat met negen punten. United heeft een punt minder. Ook PSV maakt met zeven punten nog volop kans op een vervolg in het miljoenenbal.

"Van de drie tegenstanders in deze poule vind ik Wolfsburg de beste", aldus Van Gaal. "Maar wij kunnen van Wolfsburg winnen. Dat hebben we in de thuiswedstrijd (2-1 zege, red.) al laten zien."