Voor PSV-trainer Phillip Cocu voelde het 0-0 gelijkspel van woensdagavond tegen Manchester United in de groepsfase van de Champions League als een overwinning.

"Mijn ploeg heeft zich hier geweldig gemanifesteerd. We mogen blij zijn met een punt. Omdat VfL Wolfsburg gewonnen heeft bij CSKA Moskou (2-0, red.) was dit punt ook wel noodzakelijk om de kansen voor overwintering in eigen hand te houden", zei Cocu voor de camera van SBS6.

PSV staat met nog één duel te gaan op de derde plaats in groep B. Mochten de Eindhovenaren over twee weken weten te winnen van CSKA Moskou, dan is de ploeg van Cocu zeker van een vervolg in het miljoenenbal.

De oefenmeester vond de 0-0 op Old Trafford een terechte uitslag. "We hebben allebei een aantal mogelijkheden gekregen. Ik vond United goed starten, maar daarna groeiden wij steeds meer in de wedstrijd. Dat was mooi om te zien."

Bekijk het interview met Cocu:

Cocu tevreden met punt
Cocu tevreden met punt

Ruimte

Toch had Cocu op sommige momenten het gevoel dat er meer inzat voor PSV. "Zeker in de tweede helft lag er veel ruimte. Daar hadden we misschien meer mee moeten doen. In de slotfase vloeiden de krachten wat weg."

Cocu gaf verder aan dat hij Jorrit Hendrix na een uur spelen wisselde omdat de middenvelder wat last kreeg van zijn hamstring.

"Rooney speelde heel diep naar voren en daardoor wilde ik met vijf verdedigers gaan spelen en bracht ik Nicolas Isimat-Mirin in het veld. United kon daar de oplossing niet voor vinden."

Cocu kijkt uit naar de thuiswedstrijd op 8 december tegen CSKA Moskou. "Een punt hier op Old Trafford smaakt prima, maar tegen CSKA Moskou moet je winnen en dan ziet alles er wel heel mooi uit."