Luuk de Jong was woensdagavond blij met het punt tegen Manchester United (0-0), maar de aanvoerder had ook het gevoel dat er nog meer in had kunnen zitten voor PSV.

"Ik baal nu toch een beetje, want als de laatste pass net iets beter was geweest, dan hadden we nog met drie punten naar huis kunnen gaan", aldus De Jong na afloop van het Champions League-duel op Old Trafford tegen SBS6.

"Maar ik ben natuurlijk tevreden met het punt, we hebben keihard gestreden en heel volwassen gespeeld. We zijn ook een paar keer door het oog van de naald gekropen, maar het is onmogelijk om tegen een ploeg als United geen kansen weg te geven."

Bekijk het interview met De Jong:

De Jong hoopte nog op zege
De Jong hoopte nog op zege

Zeker in de laatste twintig minuten kwam PSV er af en toe gevaarlijk uit tegen de ploeg van Louis van Gaal, tot ontevredenheid van de thuisfans.

"We hebben als team heel compact verdedigd", analyseerde De Jong. "En we hebben niet direct de lange bal gespeeld, waardoor we via de vrije man verder konden voetballen. Dat lukte niet altijd, maar soms kwamen we goed onder de druk uit en dan is het jammer dat we het niet goed konden uitspelen."

Overwinteren

PSV heeft door het punt op Old Trafford aan een thuiszege in het laatste groepsduel met CSKA Moskou genoeg om voor het eerst sinds het seizoen 2006/2007 te overwinteren in de Champions League.

"Het is heerlijk dat we het in eigen hand hebben", glimlachte De Jong. "Maar winnen van CSKA is niet zo makkelijk. Zij zijn gevaarlijk, dat zag je in de uitwedstrijd (3-2 nederlaag, red.). Maar we moeten gewoon zo spelen als in de rest van Champions League."