PSV weet nog niet zeker of Andrés Guardado fit genoeg is om woensdagavond te spelen tegen Manchester United in de groepsfase van de Champions League. Maandag verliet de middenvelder de training voortijdig.

Trainer Phillip Cocu vertelde dinsdagavond op een persconferentie op Old Trafford dat Guardado sinds de competitiewedstrijd zaterdag tegen Willem II (2-2 gelijkspel) wordt behandeld aan een bovenbeenblessure.

"We bekijken eerst nog hoe zijn training verloopt", zei Cocu kort voor de laatste oefensessie in het stadion van de Engelse topclub.

PSV won de eerste confrontatie in Eindhoven verrassend met 2-1. Volgens Cocu geeft dat zijn ploeg vertrouwen voor de wedstrijd in Engeland.

"Je moet ergens in geloven om iets te kunnen bereiken. Volgens mij hebben wij wel laten zien dat wij er in elke wedstrijd voor gaan, buiten de eerste helft in Moskou. Je hebt verschillende strijdwijzen. Dat heeft onze tegenstander van morgen ook."

"We komen hier met de ambitie om de volgende ronde te halen. Natuurlijk zal het een zware kluif worden, maar alles staat in dat teken."

Moreno

Cocu hoopt dat Hectór Moreno woensdag normaal wordt ontvangen op Old Trafford. De Mexicaanse verdediger veroorzaakte in september met een tackle een dubbele beenbreuk bij Manchester United-verdediger Luke Shaw.

"Ik hoop niet dat het publiek reageert richting Moreno. Het is een vreselijke blessure. Voor hem en Manchester United hopen we natuurlijk dat hij zo snel als mogelijk weer hersteld is."

Het duel tussen 'The Red Devils' en PSV begint woensdag om 20.45 uur. Bij een zege zijn de Engelsen van manager Louis van Gaal verzekerd van een plek in de achtste finales.

Video: Vooruitblik Manchester United-PSV

Dit moet u weten over Manchester United-PSV
Dit moet u weten over Manchester United-PSV

Manchester United-PSV wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Manchester United en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.