Bayern München en Olympiakos Piraeus hebben dinsdagavond in een onderling duel aan een punt genoeg om zich te plaatsen voor de achtste finales van de Champions League, maar de Duitsers gaan niet voor een remise.

"Dit duel is als een finale voor ons, want we willen er alles aan doen om eerste te worden in de groep. Dit wordt één van de belangrijkste wedstrijden tot nu toe dit seizoen", zei coach Josep Guardiola in aanloop naar het thuisduel met de Grieken.

Bayern München gaat aan de leiding in groep F met negen punten uit vier wedstrijden. Olympiakos heeft evenveel punten, maar staat op basis van onderling resultaat tweede. Arsenal en Dinamo Zagreb volgen met ieder drie punten.

Bayern won het eerst groepsduel met Olympiakos in Griekenland zonder veel moeite met 3-0. Desondanks schat Guardiola de tegenstander hoog in "Ze hebben een erg sterke verdediging en vier hele snelle buitenspelers."

Alaba

Het is nog niet bekend of David Alaba fit genoeg is voor het thuisduel met de Grieken. De 23-jarige verdediger liep afgelopen zaterdag in de competitiewedstrijd tegen Schalke 04 (3-1 winst) een enkelblessure op en miste maandag de training.

Olympiakos verloor dit seizoen in de Griekse competitie nog geen punt. Bayern, regerend kampioen in Duitsland, won twaalf van de dertien wedstrijden en staat dan ook fier aan kop in de Bundesliga.

Bekijk het programma in de Champions League