Manchester United-manager Louis van Gaal is aan de vooravond van het Champions League-duel met PSV op zijn hoede voor de Eindhovenaren.

"Zij hebben drie weken geleden niet voor niets VfL Wolfsburg verslagen, PSV heeft een goed team", zegt Van Gaal op de website van Manchester United. "En natuurlijk wonnen zij op de eerste speeldag ook met 2-1 van ons."

Ondanks de valse start in Eindhoven ligt United op koers voor een plek bij de laatste zestien. Als de 'Red Devils' woensdagavond in eigen huis winnen van PSV zijn ze zeker van overwintering in de Champions League.

"Het is cruciaal in dit toernooi om de thuiswedstrijden te winnen. Tot nu toe is ons dat gelukt, daarom was het heel belangrijk dat we in Moskou een punt pakten tegen CSKA."

Video: Vooruitblik Manchester United-PSV

PSV bezet met zes punten de tweede plaats in de groep, met een achterstand van één punt op United. Ook VfL Wolfsburg staat op zes punten.

Memphis

Afgelopen zaterdag won United met 2-1 bij promovendus Watford. Memphis Depay, die door de blessures van onder anderen Wayne Rooney en Anthony Martial weer in de basis startte, opende de score op Vicarage Road. Memphis vormde samen met Jesse Lingard de aanval.

''In dit systeem had ik meer ruimte en vrijheid. Het was genieten'', zei Depay, die erkende dat hij door een dal is gegaan.

''Iedere jonge speler maakt zulke dingen mee. Maar ik ben hard en goed blijven trainen. Alle hulp is dan welkom om door moeilijke periodes te komen.''

Depay werkte onder anderen met assistent-trainer Ryan Giggs aan enkele aspecten van zijn spel. "Hij heeft me goede adviezen gegeven."

Manchester United-PSV wordt woensdag vanaf 20.45 uur live uitgezonden op NU.nl en SBS6. Bekijkt u dit bericht in onze Android-, iPhone- of iPad-app en wilt u een melding ontvangen zodra de opstellingen van Manchester United en PSV bekend zijn? Klik dan op de filter Champions League Alert en kies voor de optie mijn nieuws + pushbericht.