FC Barcelona won woensdagavond weliswaar met 3-0 van BATE Borisov in de groepsfase van de Champions League, maar trainer Luis Enrique baalde na afloop vooral van de blessure van Ivan Rakitic. 

De Kroatische middenvelder liep tijdens de wedstrijd een kuitblessure op en moest zich al in de twintigste minuut laten wisselen. Rakitic moet in ieder geval het competitieduel met Villarreal van zondag aan zich voorbij laten gaan.

"We zijn niet echt gelukkig met blessuregevallen", zei Luis Enrique, die ook al Lionel Messi, Douglas en Rafinha voor langere tijd moet missen. Wel is Andrés Iniesta volledig hersteld van een hamstringblessure.

"Het is zonde dat we niet ruimer in de middenvelders zitten. Daardoor kunnen we bepaalde spelers in dit soort wedstrijden geen rust gunnen", aldus Luis Enrique.

Bekijk de samenvatting van FC Barcelona-BATE Borisov:

Koploper

De oefenmeester was wel blij met het spel van Barcelona tegen BATE. "De tegenstander heeft amper iets gecreëerd en mede daardoor boeken wij dit goede resultaat. Er is dan ook genoeg positiefs om mee te nemen uit deze wedstrijd."

"Nu gaat het ons erom om als koploper van deze groep te eindigen. Als we dat willen bereiken, zullen we de volgende speelronde van AS Roma moeten winnen."

Barcelona gaat met tien punten uit vier wedstrijden fier aan kop in groep E van het kampioenenbal. De Spanjaarden hebben vijf en zes punten voorsprong op respectievelijk AS Roma en Bayer Leverkusen. BATE heeft slechts drie punten bij elkaar gesprokkeld.

Bekijk de uitslagen en de standen in de Champions League